Město Prostějov i nadále přispívá na kastrace koček

Město Prostějov i nadále přispívá na kastrace koček
ilustrační foto ber

Statutární město Prostějov i v letošní roce 2017 bude poskytovat občanům s trvalým pobytem v Prostějově příspěvek (dar) na kastraci koček. Příspěvek činí 300 Kč na první kočku vykastrovanou v kalendářním roce a 150 Kč na každou další v témže roce.

„K žádosti je třeba přiložit doklad od veterináře, který je vystavený na žadatele. Dále se žadatel musí prokázat občanským průkazem. Příspěvek na kastraci koček město poskytuje od roku 2009. V současnosti téměř neevidujeme stížnosti na volně žijící kočky. Každoročně je z rozpočtu města čerpáno zhruba padesát tisíc korun na tento příspěvek," uvedla vedoucí Odboru životního prostředí Magistrátu města Prostějova Martina Cetkovská. 

Občané města Prostějova si mohou o příspěvek zažádat na odboru životního prostředí. Žádosti jsou uveřejněné i na webových stránkách města adrese www.prostejov.eu. (red)

Komentáře

Zmizely volně žijící kočky. Jejich teritoria okamžitě obsadily kuny. Kočky, na rozdíl od kun, nežerou elektroinstalaci v automobilech. Kočky nelezou do půdních prostor a to kuny rády. S kunami na katastru města si město neví rady.

Poslat nový komentář