Příběhy klokánkových dětí. Ivančin nevlastní otec bil celou rodinu, psa mlátil kladivem

Příběhy klokánkových dětí. Ivančin nevlastní otec bil celou rodinu, psa mlátil kladivem
Ilustrační foto pixabay.com

Na pobočku Klokánku zavolala učitelka ZŠ a sdělila, že k ní do první třídy nastoupila holčička, která je nadměrně lekavá a ustrašená. Paní učitelce se svěřila, že ji tatínek (druh matky) bije, což potvrdila i matka.

„Dívenku jsme nejprve navštívili ve škole – byla drobná, vystrašená, bledá, s kruhy pod očima. Potvrdila, že tatínek ji bije páskem i přes hlavu, bije často i maminku a malého Káju, i když ještě nemá srostlou hlavičku. Bije i psa, toho dokonce kladivem,“ říká Klokánek.

Při první návštěvě nikdo nebyl doma, při další klokánčí tety zastihly matku, která vypadala spíš jako utrápené hubené děvče. Stále ustrašeně vyhlížela z okna, zda se nevrací druh, který ji prý chodí několikrát denně kontrolovat. Bití dcery i svoje potvrdila. Potvrdila také slova Ivanky o bití psa kladivem. Týral ho i hlady. Předchozího psa zastřelil, ale nejdřív se bavil tím, že ho střílel do nohou a do zadku. Německý ovčák byl skutečně velmi bojácný, hubený a zanedbaný.

Matka uvedla, že již několikrát od druha odešla ke své matce, ale vždy se vrátila, protože uvěřila jeho slibům, a navíc s ním má syna Káju. Ráda by situaci nějak řešila, ale bojí se druha. Navíc matka ji už zpátky nechce a ona nemá kam jít. „Zajely jsme za babičkou s prosbou, zda by matku s dětmi ještě jednou nevzala k sobě. Po informaci o týrání Ivanky svolila. Následujícího dne jsme tam matku s dětmi převezly, na otce podali trestní oznámení a týrání psa nahlásily Lize na ochranu zvířat. Při našich kontrolních návštěvách jsme zjistili, že všechno je v pořádku. Matka se s druhem natrvalo rozešla. Začala přiměřeně dbát o svůj zevnějšek, přibrala na váze a její ustrašenost je tatam, stejně jako u Ivanky. Holčička ukončila první třídu se dvěma trojkami, třebaže ještě v dubnu byla na propadnutí,“ těší tety. (red)

Poslat nový komentář