Mobilní kluziště z prostějovského náměstí je minulostí

Mobilní kluziště z prostějovského náměstí je minulostí
Foto ber
Další fotky: 
Mobilní kluziště z prostějovského náměstí je minulostí

Od 2. prosince 2022 do 1. ledna 2023 bylo v Prostějově v provozu mobilní kluziště. Možnosti protáhnout si tělo a zdokonalit bruslařské schopnosti využily tisíce lidí nejrůznějšího věku.  

„Pronájem se většinou uzavíral na 59 dnů - provoz začínal první listopadový týden a končil první lednový týden následujícího roku. K dřívějšímu zahájení nepřistupujeme kvůli klimatickým podmínkám a s tím se souvisejícími zvýšenými náklady za elektrickou energii. Kvůli nízkému zájmu návštěvníků po Novém roce neplánujeme ani pozdější ukončení pronájmu,“ uvedl už o prázdninách 2022 k provozu náměstek primátora Jiří Pospíšil.

První pronájem mobilního kluziště se uskutečnil v roce 2015 (v roce 2020 nebylo mobilní kluziště provozováno kvůli proticovidovým opatřením). Ve všech předchozích letech městu mobilní kluziště pronajímala společnost Energo Choceň, s.r.o. a jak ze strany nájemce, tak ze strany pronajímatele, nebyly k provozu kluziště vážnější připomínky - případné nedostatky byly řešeny bezodkladně. Stejně tomu tak bylo i tentokrát. "Pronájem sportoviště se zajištěním provozu nebo s mobilními záchody, bude město stát okolo dvou milionů korun," sdělil primátor František Jura s tím, že se náklady pohybují ve stejné výši jako v uplynulých letech. (red)

Poslat nový komentář