Co týden dal (17. - 23. 12.)

Co týden dal  (17. - 23. 12.)
ilustrační foto

Tentokrát jsem si řekla, že do ohlédnutí nechci žádné negativní věci. Přiznám se však, že byla dřina najít něco aspoň trochu vhodného.

 

Takže nejprve – troufám si tvrdit, že nejlepší vánoční punč měli letos na vánočních trzích v Prostějově rotariáni. Nestihla jsem sice víc, jak tři rotariánské rodiny, ale všechny ten punč měly takový poctivý, nešizený, silný... Každý byl jiný a všechny super, ten poslední, co jsem ochutnala, byl sice z bílého vína, ale zato v něm kromě jiného ovoce plavaly i kousky fíků. Úžasné...

Agentury zabývající se průzkumem mají jasno. Prezidentští kandidáti Fischer a Zeman mají oba stejně reálnou šanci uspět v 1. kole boje o pražský Hrad.

Ohlášený konec světa jsme 21. prosince naštěstí přežili bez úhony. Další vesmírné katastrofy se očekávají v době, kdy už nám to může být zcela jedno.

Začala astronomická zima, ale nenaříkejte. Na Sibiři je prý mínus 57 stupňů, co je proti tomu těch našich pár pod nulou? Ale baví mě, že předpovědi na Štědrý den se mění skoro každý den. :)

Gorila Kijivu z pražské ZOO počtvrté porodila a matka i malá gorilka prý vypadají v pořádku. I když je chov goril v zajetí poměrně obtížný, v Tróji sklízejí úspěch za úspěchem.

Jsme národ žertéřů. Vždycky, když šlo do tuhého, uměli jsme si z toho dělat legraci. Takže hned po ukončení superkrátké ministerské dráhy Karoliny Peake vzniklo nové měřítko. Kariéra našich ministrů se napříště bude měřit v peakosekundách...

Přeji vám všem pohodové svátky.

Olga Katolická

Poslat nový komentář