Sekaná v kapustovém listu a anglické slanině
Na první pohled možná vypadá tento recept pracně, ale zdání klame. A chutná opravdu skvěle!
Rozpis pro dvě osoby:
250 g kvalitní sekané z vepřového a hovězího masa
6 - 8 půlek kapustových listů bez středových řapíků
6 – 8 proužků anglické slaniny
1 vejce
3 lžíce strouhanky
Sůl, pepř
Z větších kapustových listů nůžkami odstřihneme podél centrálního řapíku dvě poloviny listů. Řapík vyhodíme. Listy povaříme 10 - 12 minut ve slané vodě, pak vyndáme a na vhodné ploše rozprostřeme a lehce osušíme. Maso, vejce, sůl , pepř a strouhanku důkladně promícháme a vytvoříme (dle velikosti listů) 6 - 8 válečků, které zabalíme do kapustových listů a následně ještě omotáme plátkem anglické slaniny. Pak je osmažíme na pánvi na másle s olivovým olejem a před podáváním opepříme zeleným pepřem.
Vhodná příloha: šťouchané brambory
Doporučení: nepřidávat do masové směsi ani majoránku, ani tymián či papriku, aby dokonale vynikla jemná chuť osmahlé kapusty.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář