Sekaná v kapustovém listu a anglické slanině

Sekaná v kapustovém listu a anglické slanině
ilustrační foto

Na první pohled možná vypadá tento recept pracně, ale zdání klame. A chutná opravdu skvěle!

Rozpis pro dvě osoby:

250 g kvalitní sekané z vepřového a hovězího masa

6 - 8 půlek kapustových listů bez středových řapíků

6 – 8 proužků anglické slaniny

1 vejce

3 lžíce strouhanky

Sůl, pepř

Z větších kapustových listů nůžkami odstřihneme podél centrálního řapíku dvě poloviny listů. Řapík vyhodíme. Listy povaříme 10 - 12 minut ve slané vodě, pak vyndáme a na vhodné ploše rozprostřeme a lehce osušíme. Maso, vejce, sůl , pepř a strouhanku důkladně promícháme a vytvoříme (dle velikosti listů) 6 - 8 válečků, které zabalíme do kapustových listů a následně ještě omotáme plátkem anglické slaniny. Pak je osmažíme na pánvi na másle s olivovým olejem a před podáváním opepříme zeleným pepřem.

Vhodná příloha: šťouchané brambory

Doporučení: nepřidávat do masové směsi ani majoránku, ani tymián či papriku, aby dokonale vynikla jemná chuť osmahlé kapusty.

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář