Láska je láska... A co tak láska na pracovišti?

Láska je láska... A co tak láska na pracovišti?
ilustrační foto

Asi nejznámější láskou z pracoviště je vztah expremiéra Petra Nečase, který se rozvedl jen proto, aby si vzal svoji bývalou spolupracovnici Janu Nagyovou. Banální záležitost v jejich případě, která však potopila vládu. Není to první politik, před ním podobně vyústil třeba vztah Jiřího Paroubka či Mirka Topolánka. Ani mezi „obyčejnými“ smrtelníky nejsou pracovní romance žádnou výjimkou.

V práci trávíme spoustu času, s kolegy a kolegyněmi máme čas se poznat, řešíme nejrůznější úkoly. A někdy prostě přeskočí jiskra. Pokud jsou oba partneři volní, nic se neděje. Horší ale je, když jeden či oba už za sebou mají manželský slib.

„S Ivanem jsem se seznámila, když k nám do obchodu vozil zboží. Ze začátku normální povídání přerostlo do pozvání na kafe. A pak už se to ubrzdit nedalo,“ svěřila se PvNovinkám třiatřicetiletá Martina. Problém byl v tom, že oba byli zadaní. Zatímco Martina doma asi po dvou letech všechno řekla a s manželem se rozvedla, Ivan z mimomanželského vztahu posléze vycouval. „Pořád říkal, že to vyřeší. Nakonec s námi byl dva dny a vrátil se k manželce,“ dodala Martina, která dnes žije se dvěma dcerkami sama. Jak říká, už nikdy by do takového vztahu nešla.

Mezi Věrou a jejím šéfem Milanem byl víc než dvacetiletý věkový rozdíl. Nastoupila k němu do strojírenské firmy jako asistentka asi tři roky po maturitě. „Obdivovala jsem ho, je nesmírně chytrý, mluví čtyřmi jazyky, je galantní. Časem se z pracovního vztahu stal milenecký. Přiznám se, lichotilo mi to, jenže Milan na mě neměl moc času. Kradli jsme chvilky po večerech, o víkendu musel být doma s rodinou a já si kousala nehty a vymýšlela katastrofické scénáře,“ vzpomíná Věra. Vztah trval tři roky, pak jí došlo, že pan šéf od rodiny nikdy neodejde. „Neobešlo se to bez slz a taky výpovědi. Začal mě šikanovat,“ vysvětlila svůj odchod od zhrzeného šéfa.

A co vy, milí čtenáři, jaký je váš názor na románky na pracovišti? (ber)

Poslat nový komentář