Dnes se naučíme salát z pečených paprik

Dnes se naučíme salát z pečených paprik
ilustrační foto

Středomořská kuchyně si i u nás nachází stále víc příznivců. Takový salát z pečených paprik je skutečná pochoutka a nemusíte s jeho přípravou čekat až na nějaké grilování. I když ve spojení s grilovanými steaky jde o pochoutku přímo božskou.

Dnes nám kuchař Jakub prozradil, jak se tento salát připravuje v restauraci Babiččina zahrada v Praze - Průhonicích.

Potřebujeme: 700 gramů žlutých a 700 gramů červených paprik, 100 gramů černých oliv, 20 gramů čerstvého koriandru, 40 gramů šalotky, 1 decilitr olivového oleje, jeden větší citron, sůl a bílý pepř.

Papriky lehce potřeme olejem, pořádně osolíme a opepříme a dáme do trouby rozpálené na 200 °C na 15 minut. Po upečení vložíme papriky do mikrotenového sáčku a necháme je jednu až dvě hodiny zapařit. Potom papriky oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší plátky. Vložíme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a čerstvý koriandr. Ochutíme citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a přidáme černé olivy. Vyzkoušejte a budete nadšeni.

Dobrou chuť!

Poslat nový komentář