Sobotín 2014!

Sobotín 2014!
ilustrační foto

 

Filmový tábor pro děti Sobotín Junior je letos jubilejní, desátý. Tábor pořádá Gymnázium J. Wolkera, hlavní organizační práce spočívá na týmu z DIVADLA POINT. Programová náplň je tak bohatá, že si dokáže vybrat opravdu každý. Účastníci se vracejí, mnohdy i jako vedoucí.

Na tábor se může přihlásit kdokoli ve věku 10 – 17 let. “Samozřejmě nejlíp někdo, kdo se zajímá o filmování nebo o aktivity, které s filmováním nějak souvisejí. Například o divadlo, fotografování, výtvarnou činnost, tanec nebo hudbu. To všecko nabízíme v našich dílnách, které vedou zkušení odborníci. Takže vidíte, že nejde jenom o natáčení filmů, ale hlavní je proniknout i do toho, co všecko je k vytvoření filmu potřeba. Od vymýšlení námětu, přes napsání scénáře, výrobu kostýmů nebo masek, výběr hudby, vytvoření choreografie (když se třeba jedná o hudební klip), samotné natáčení, střih natočeného materiálu až po finální verzi, kterou vždy představujeme ve slavnostní premiéře,“ říká duše projektu Aleš Procházka.

K desátému výročí chystá tábor hned několik překvapení. Hlavní změnou je prodloužení pobytu na 11 dní. „Máme v úmyslu připravit publikaci k desátému výročí. A co ještě můžu prozradit, je, že letošní ročník bude hodně hodně barevný. Každý ročník se zaměřuje na nějaké téma, letošní bude exotické,“ dodal Procházka . Více můžete najít na webu Divadla Point http://www.divadlopoint.cz/filmovy-tabor-sobotin. (red)

Poslat nový komentář