Program Prostějovské zimy potěší děti i dospělé

Program Prostějovské zimy potěší děti i dospělé
Vánoční strom letos rozsvítí Bohuš Matuš. Foto bohusmatus.cz

Letošní akce Prostějovská zima bude zahájena 25. listopadu, kdy bude na náměstí T. G. Masaryka rozsvícen vánoční strom. Tentokrát jej věnuje obec Buková, bude to stříbrný smrk vysoký patnáct metrů. Vánoční strom letos rozsvítí zpěvák Bohuš Matuš a děti se mohou těšit na malé svítící překvapení.
Každý pátek bude na náměstí připraven kulturní program pod vánočním stromem. Je připraveno samozřejmě čertovské rejdění v pekle s ohnivou show, podvečer s Romanem Vojtkem, s vánočními písničkami. Každou sobotu se budou v DUZE-kulturním klubu u hradeb promítat pohádky, bude zde i další zábavný program pro děti s Míšou, čarodějnicí Saxanou v civilu, tedy zpěvačkou Petrou Černockou a další. Každou středu bude na ochozu muzea koncertovat Prostějovský žesťový kvintet a také dechová kapela Vřesovanka.
„Letošní novinkou bude promítání pohádkových smyček v kině Metro 70 o adventních nedělích dopoledne. Chceme tím umožnit rodičům i dětem prožít pěkné a atraktivní filmové představení. Pokud bude samozřejmě o tento program zájem,“ uvedla místostarostka Ivana Hemerková.
Od 9. do 23. prosince bude na prostějovském náměstí vánoční jarmark. I v zimním období nabídne prostějovská radnice prohlídku z radniční věže s tím, že budou prohlídky i v podvečerních hodinách, aby si lidé mohli prohlédnout centrum města osvětlené. Pokud bude zájem, bude věž přístupná v obvyklém objednávkovém režimu od 16 do 17 hodin nebo se může tato doba o hodinu prodloužit.
Rok 2011 ukončí ohňostroj, který začne s ohledem na časté návštěvy dětí na náměstí stejně jako vloni ve 20 hodin.
(jap)

Poslat nový komentář