Tip na sobotu. Masopust v Olomouci

Tip na sobotu. Masopust v Olomouci
Foto plakát

Už tento víkend ožije Horní náměstí Olomouckým masopustním veselím. V sobotu 4. února se můžete těšit na masopustní průvod masek, ukázky folkloru, tradiční zabijačku a další masopustní speciality. Už nyní si můžete rezervovat pobytové balíčky.

Program Olomouckého masopustního veselí je nabitý. Začne v sobotu 4. února už v 9 hodin ráno tanečním vystoupením folklorních souborů Trnka Vyškov a Haná Velká Bystřice. Od 9:30 můžete sledovat tradiční zabijačku, během které budou řezníci svou práci předvádět a komentovat v pravidelných vstupech během dne. Chcete-li si užít masopustní veselí se vším všudy, přijďte v masce a vydejte se do ulic s průvodem, který v 11 hodin vyjde z Horního náměstí. Všechny pobaví žonglérská show Cirkusu LeVitare nebo hudební pásmo Hanáckého mužského sboru Rovina.

Hlavní program doplní masopustní jarmark, kočár s koňmi, tradiční slaměná výzdoba z dílny Flory Olomouc, vystoupení flašinetáře i oblíbené malování na obličej nebo zvířátka z farmy. Náměstím budou vonět nejen zabijačkové speciality, ale také masopustní koláče, paštiky a spousta dalších speciálních dobrot. To vše až do odpoledních 15 hodin.

Zváni jsou samozřejmě všichni, z blízka i z daleka. „Pro mimoolomoucké máme připravené zvýhodněné pobytové balíčky. V ceně balíčku jsou mimo jiné také dvě turistické karty Olomouc Region Card a také voucher na konzumaci nebo nákup ve Vinném šenku v hodnotě 200 korun," láká k pobytu v Olomouci vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Karin Vykydalová. Balíčky lze rezervovat on-line. (red)

Poslat nový komentář