Tip na neděli. Olomoucké vánoční trhy

Tip na neděli. Olomoucké vánoční trhy
Foto vanocnitrhy.eu
Další fotky: 
Tip na neděli. Olomoucké vánoční trhy

Tip na neděli. Olomoucké vánoční trhy

Olomoucké vánoční trhy, jedna z vrcholných akcí společenské a kulturní sezóny ve městě, odstartuje již za několik dní. V neděli 19. listopadu se po roce opět rozzáří centrum města a otevřou se stánky s vánočním zbožím, občerstvením i oblíbenými punči. Pořadatelé připravili pro návštěvníky řadu novinek i bohatý kulturní program.

Po čtyřech letech se vrací do města kluziště, které tentokrát lidé najdou na tržnici, hned vedle vyhlídkového kola. "Kromě bezplatného bruslení pro školy a veřejnost chystáme na ledě také řadu akcí," říká mluvčí trhů Monika Řehulková.

Druhou novinkou je punčová stezka - malý průvodce po oblíbených vánočních nápojích v rámci obou náměstí i tržnice. K punčům se vážou i nové plechové hrnečky s logem trhů, které si mohou turisté odnést domů jako suvenýr. Detaily ze života trhů, programové tipy i praktické informace najdou nově návštěvníci ve Vánočních novinách. "Narazíte na ně v informačních centrech, v hotelích, na nádražích, v restauracích i na stáncích přímo na náměstích a tržnici," informuje Řehulková.

I letos zvou pořadatelé na zajímavý program pro malé i velké. Hned první den trhů čeká zaplněné náměstí rozsvícení vánočního stromu a koncert písničkáře Voxela, během pěti týdnů se na pódiu představí třeba Poutníci, Michal Tučný, Michal Nesvadba, Natálie Tichánková a 4Good, Tak co?, Isbina, Hazydecay, Bluesberg, Fleret a další interpreti, kapely a divadla. Novinkou je každou sobotu kulinářská show na hlavním pódiu, kde budou kouzlit s jídlem přední kuchaři a cukráři z celého regionu. Návštěvníci nepřijdou ani o tradiční Mikulášskou nadílku, v provozu bude Ježíškova pošta, zvonička, kolotoč a dílničky pro děti.

Organizátoři ze spolku Kulturní Olomouc pro návštěvníky připravili i vycházkovou trasu, kde mohou obdivovat jedinečné olomoucké památky (kašny, barokní sloupy, architekturu), vychutnat si neopakovatelnou atmosféru adventních trhů a pokochat se pohledem na historické jádro z několika vyhlídek.

Trhy se letos otevřou 19. listopadu a skončí 23. prosince, omezený provoz některých stánků bude až do 6. ledna. Podrobné informace o provozní době vánočních stánků, vyhlídkového kola i kluziště, se dočtete na vanocnitrhy.eu. (red)

Poslat nový komentář