Fantom kolařů dopaden! Škoda 74 tisíc!

Fantom kolařů dopaden! Škoda 74 tisíc!
ilustrační foto internet

 

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 22 letého muže z Prostějova, který byl obviněn ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. 

"Tohoto protiprávního jednání se dopustil v průběhu měsíců dubna, května, června, července i srpna na různých místech města Prostějova – např. na ulici V. Špály, Krasické, Sídlišti Svobody, Palacké, Tylově, Finské, Libušince, Havlíčkově, Brněnské, Plumlovské Krapkově, Reesslově a Konečné. Zaměřoval se na jízdní kola různých druhů – trecková, horská, crossová jízdní kola, ať už dámská či pánská. Při jedné z krádeži ukradl i kolečkové brusle", uvedla k případu tisková mluvčí Policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Kola poberta kradl buď ze sklepních kojí nebo ze stojanů na jízdní kola. I když byla uzamčená, hravě si s nimi poradil. Zámek přestřihl a na kolech odjel. Ty pak prodával neznámým osobám a takto získané peníze použil pro vlastní potřebu. Nekalým způsobem se tak zmocnil 16 kol. V jednom případě byl s kradeným kolem zadržen policejní hlídkou. Policisté kolo zajistili a vrátili majiteli. Patnáct kol však stačil podezřelý prodat. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na 73 500 korun.

"V průběhu tohoto týdne byl podezřelý 22 letý muž zadržen a umístěn do policejní cely. Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Po odcizených kolech kriminalisté nadále pátrají", dodala Urbánková.

 

Poslat nový komentář