Silnicí smrti v Čechůvkách hnal Audi sto čtyřicítkou

Silnicí smrti v Čechůvkách hnal Audi sto čtyřicítkou
ilustrační foto PČR

Desátého května měřili prostějovští strážníci rychlost u křižovatky v Čechůvkách. Silnicí smrti, kde v minulosti vyhaslo několik lidských životů, hnal jeden z řidičů svou Audi 143 kilometrovou rychlostí. Značky zde přitom rychlost omezují na sedmdesátku.

„Hlídka okolo 18 hodiny změřila mobilním radarem osobní vozidlo Audi, přijíždějící směrem do města rychlostí 143 km/hod. Šestačtyřicetiletý řidič měl u vozu i propadlou STK,“ popsala začátek příběhu strážník Jana Adámková. Strážníci přivolali dopravní policisty. Posádka vozu se ale nechtěla tak lehce vzdát. „Před příjezdem policie si začal spolujezdec stěžovat na zdravotní potíže. Hlídka tedy povolala i zdravotníky, ti všem neshledali žádné závažné zdravotní problémy, které by spolujezdce ohrožovaly na zdraví a životě,“ dodala Adámková s tím, že policisté si celou událost převzali.

V tomto úseku přitom došlo v minulosti již k několika nehodám s nejvážnějšími následky, neboť jde o místo, kde vjíždí vozidla z vedlejší silnice. Řidič nemusí být schopen zaznamenat takovýto vůz, jenž se řítí rychlostí několikanásobně překračující maximální povolenou rychlost. Rychlost je v celém úseku omezena na 70 km/hod. (ber)

 

Poslat nový komentář