Pozor! Kostelecká ulice bude na tři měsíce částečně uzavřena

Pozor! Kostelecká ulice bude na tři měsíce částečně uzavřena
ilustrační foto ber

Řidiči projíždějící Kosteleckou ulicí se musí připravit, v době od 3. března do 31. května 2016, na komplikace v dopravě. Jde o částečnou uzavírku silnice II/366 - ulice Kostelecké v Prostějově. Práce budou konkrétně probíhat v úseku mezi okružními křižovatkami s místními komunikacemi ulic U stadionu a Martinákova, ve směru jízdy do centra města. Důvodem uzavírky, v délce asi 160 metrů, jsou práce na rekonstrukci vodovodu.

Objízdné trasy budou vedeny následovně:

Popis pro jízdu po silnici II/366 ulici Kostelecká - směr centrum města:

„Vozidla od Kostelce na Hané a Smržic dojedou po silnici II/366 na okružní křižovatku silnice II/366 s místní komunikací ulice U stadionu. Odbočí vpravo a po místních komunikacích U stadionu a Josefa Lady dojedou na okružní křižovatku se silnicí II/150 na ulici Plumlovskou. Zde odbočí vlevo - směr centrum města a po silnici II/150 ulici Plumlovské dojedou na křižovatku s II/150A na Jiráskově náměstí. Zde odbočí vlevo a po silnici II/150 ulici Blahoslavova dojedou na Přikrylovo náměstí, kde v okružní křižovatce navážou na silnici II/366,“ uvedl Jaroslav Pavlíček z Odboru dopravy Magistrátu města Prostějova.

Objízdná trasa je pro jízdu do centra města jednosměrná. Opačný směr jízdy – ven z města uzavřen není a je volně průjezdný. Délka této objízdné trasy je cca 3 500 metrů, objížděný úsek cca 710 metrů.

Autobusová doprava:

Dle vyjádření Krajského úřadu Olomouckého kraje, odboru dopravy a silničního hospodářství, oddělení veřejné dopravy ze dne 8. 2. 2016 jsou objízdné trasy stanoveny takto:

Objízdná trasa ve směru do Prostějova bude jednosměrně vedena z ulice Kostelecká po ulicích Tyršova a Pod Kosířem na ulici Martinákovu, dále dle platného jízdního řádu. Na těchto ulicích bude, na základě vyjádření dopravců, oboustranně umístěna dopravní značka "Zákaz zastavení". Zastávka Prostějov, Kostelecká ve směru do Prostějova bude přemístěna ke vjezdu do velodromu.

Dopravci zajistí informovanost cestující veřejnosti o změně na dotčených linkách v autobusech a na označnících zastávek, které nebudou obslouženy dle jízdního řádu.

MHD:

Jednosměrná uzavírka ulice Kostelecká se dotkne linek č.16 a 19. Po dobu uzavírky budou tyto linky vedeny ve směru na aut.st. v Prostějově či Tesco z ulice U Stadionu, dále rovně ulicí Tyršova, vpravo ulicí Pod Kosířem a vpravo na ulici Martinákova a zpět na ulici Kostelecká. Dále už dle licencí. Autobusová zastávka Prostějov, Kostelecká bude ve směru na aut.st. či Tesco zrušena bez náhrady. (red)

Poslat nový komentář