Koupaliště Vrahovice možná otevře podle radních v srpnu

Koupaliště Vrahovice možná otevře podle radních v srpnu
ilustrační foto vizualizace koupaliště Vrahovice

Ačkoli vedení města Prostějova avizovalo, že práce na rekonstrukci koupaliště ve Vrahovicích započnou na podzim roku 2017, stalo se tak až v březnu letošního roku. Důvodem zpoždění bylo odvolání jednoho z účastníků výběrového řízení. Koupaliště tak zahájí sezonu zřejmě až v polovině prázdnin.

„Požadovaný termín zahájení realizace díla je od prosince 2017, kdy se začne s bouráním původního bazénu. Požadovaný termín dokončení realizace díla je nejpozději do 20. června 2018,“ uvedl na podzim náměstek primátorky Zdeněk Fišer. 

Zpoždění ale i přes snahu stavbařů nelze dohnat. "Slíbili nám, že budou dělat, co je v jejich silách, aby práci dokončili co nejdříve," sdělil redakci Zdeněk Fišer s tím, že dokončení stavby je přislíbeno k 31. červenci. "Je ale rozdíl mezi dokončením stavby a jejím uvedením do provozu. Bude nutné bazén napustit a 14 dnů ho nechat stát. Veřejnost do něj bude moci až na základě kvality odběrů vzorků vody, které provede hygiena," dodal Fišer. 

Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 75 972 000,- Kč (bez DPH), tj. 91 926 000,- Kč (včetně DPH). Stavební práce jsou financovány z prostředků města. (ber) 

Komentáře

Takže v druhé polovině srpna? Tak to už nemusíte otevírat letos vůbec a hoši nemusí spěchat, jinak tam ještě udělají něco blbě..

Poslat nový komentář