Rodinná firma Koutný oslavila pětadvacátiny! Gratulujeme!

Rodinná firma Koutný oslavila pětadvacátiny! Gratulujeme!
ilustrační foto Koutný

Sedmadvacátého dubna 1995 byla v Prostějově založena rodinná oděvní firma Koutný. Majitelé od začátku věděli, že kromě klasické pánské módy se chtějí věnovat také uniformám. Dnes firma ušije přes čtvrt milionu uniforem, sak a dalšího zboží ročně, spotřebuje přibližně milion metrů látky a téměř čtyři miliony knoflíků.

Začátky nebyly jednoduché. Firemní budova se stavěla po etapách a látky se sháněly přes známé. První větší zakázku dostali v roce 1995 a jednalo se o ušití uniforem pro Městskou policii v Praze. Dalším významným milníkem bylo otevření vlastní firemní prodejny v Prostějově v roce 1997.

Kromě uniforem se firma Koutný začala věnovat také oblekům a košilím. V současné době si zde vybere každý - maturant na svůj ples, manažer chystající se na důležité jednání nebo ženich vstupující do manželství. „Už v roce 2003 jsme začali šít na míru a dnes je každá naše prodejna vybavena tzv. měřenkovým salonem, kde vám krejčí vezme míry a poradí s výběrem látky, materiálu či doplňků a pak udělá oblek, sako nebo košili šitou přímo pro vás. Bez ohledu na to, zda odpovídáte typickým konfekčním velikostem či ne, u nás se obleče každý. Zakládáme si také na vysoké kvalitě použitých materiálů, proto látky dovážíme nejčastěji například z Anglie či Itálie a pravidelně se zúčastňujeme módních veletrhů, kde čerpáme inspiraci a sledujeme aktuální trendy,“ vysvětlil spolumajitel firmy Pavel Koutný.

Letos firma dokončila rekonstrukci sídla v Prostějově. "Děkujeme za důvěru a doufáme, že společně všichni oslavíme půl století na trhu,“ doplnil. (red)

Poslat nový komentář