Barák u nádraží si spletli s perníkovou chaloupkou

Barák u nádraží si spletli s perníkovou chaloupkou
ilustrační foto

Zlodějům barevných kovů dochází sortiment. Vyhlédli si plechovou střechu na jednom z domů u hlavního vlakového nádraží. Při "loupání" krytiny byli vyrušeni strážníky městské policie a následovala divoká honička.

Podivné počínání mužů na střeše domu ve večerních hodinách bylo na tísňovou linku 156 nahlášeno ve čtvrtek 31. května. Pachatelé se po příjezdu autohlídky městské policie pokusili nepozorovaně zmizet. Muži v uniformě pronásledovali jednoho z pachatelů, který na výzvy k zastavení a vzdání se nereagoval. Jeho pokus ukrýt se pod jeden z vagónu na odstavné koleji byl neúspěšný a lump se nakonec dobrovolně vydal do rukou zákona. Při prohlídce bezprostředního okolí byl zajištěn i druhý komplic, jenž se krčil se zatajeným dechem v křoví u komunikace za nádražím. 

"Dopadeným se podařilo strhnout celkem čtrnáct plechů o rozměrech přibližně 1x 4 metry. Jelikož by způsobená škoda mohla přesáhnout částku vyšší jak pět tisíc korun, byla o situaci vyrozuměna Policie ČR," uvedla k dalšímu postupu Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie Prostějov. Policisté po příjezdu na místo společně se strážníky prohlédli i objekt. Na střeše byla zajištěna další osoba. Policisté si pachatele ve věku 35, 38 a 23 převzali k dalším úkonům.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář