Za drogy za volantem hrozí 50 tisíc a sedm bodů

Za drogy za volantem hrozí 50 tisíc a sedm bodů
ilustrační foto

Za řízení pod vlivem drog hrozí podezřelému sankce do 50000 Kč, zákaz činnosti až na dva roky a ztráta 7 bodů. Za odmítnutí vyšetření hrozí podezřelému sankce od 25000 Kč do 50000 Kč, zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let a ztráta 7 bodů, informuje policie. Přesto byli další dva řidiči chyceni za volantem pod vlivem návykové látky.

Prvním je šestadvacetiletý muž z Prostějovska, který byl dne 26. 2. 2013 po sedmnácté hodině v obci Kralice na Hané kontrolován jako řidič vozidla Renault Clio. Dechová zkouška u muže byla negativní, ale test na drogy byl s pozitivním výsledkem. Muž uvedl, že dne 22. 2. 2013 užil marihuanu. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve a byla mu zakázána další jízda.

Z výše uvedeného přestupkového jednání je také podezřelý i 35letý muž z Prostějova, který byl dne 26. 2. 2013 po dvanácté hodině na ulici Spitznerova v Prostějově kontrolován jako řidič vozidla Opel Corsa. Při kontrole byla u muže provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Dále policisté vyzvali muže k testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který odmítl, jakožto i lékařské vyšetření. Řidiči byla zakázána další jízda a věc byla postoupena ke správnímu orgánu. 

(red)

Poslat nový komentář