Prodavači pozor! Agresoři v obchodech

Prodavači pozor! Agresoři v obchodech
ilustrační foto internet

 

Hned s dvěma případy napadení prodavačů se v minulých dnch setkali prostějovští strážníci. Zatímco v prvním případě hrál roli alkohol, v druhém přišel ke slovu nůž!

 

"Skupina mladých lidí se v časných ranních hodinách vracela ze zábavy a cestou navštívila rychlé občerstvení. Jeden z mládenců se k obsluhující ženě choval nevhodně a častoval ji nemístnými poznámkami. Proto se do dění vložil zaměstnanec provozovny, který chtěl situaci zklidnit," popsala první případ strážník Jana Adámková. Mezi muži došlo ke slovnímu souboji, po kterém se zaměstnanec vrátil k práci. Mládenec ale nelenil a následoval ho do provozovny, kde pokračoval v agresivním chování. To vygradovalo natolik, že obsluha použila na obranu pepřový sprej. "Oslepený mladík pak přivolal nás," dodala Adámková. Příliš si ale nepomohl. Oči si vypláchl vodou, čeká ho ale trest za přestupek proti občanskému soužití.

V druhém případě se hádka odehrála na prodejně, kde prodavačka obvinila z krádeže dvojici mladíků. Na obranu ženy se přidal zákazník, na kterého mládenci mimo spršky nadávek vytáhli i nůž. Nakonec z obchodu ujeli, aniž způsobili někomu zranění. "Jednoho z nich, šestnáctiletého hocha, personál obchodu znal, protože zde krade opakovaně," dodala Adámková s tím, že útok dále šetří Policie ČR. (red)

 

 

Poslat nový komentář