Zloděj způsobil škodu skoro za 400 tisíc, čeká ho tvrdý trest

Zloděj způsobil škodu skoro za 400 tisíc, čeká ho tvrdý trest
ilustrační foto internet

 

Pětatřicetiletého muže z Prostějovska obvinili policisté v minulých dnech hned z několika trestných činů. Zloděj si za deset krádeží může odsedět až pět let.

Od poloviny května do poloviny září tohoto roku řádil povedený lapka hned na deseti místech v Prostějově. "Zaměřoval se převážně na restaurační zařízení, v jednom případě se vloupal do rodinného domu a 4 x do automatů – ať už parkovacích či automatů na mléko. Při svých výpravách bral převážně peníze, občas cigarety a cukrovinky, z rodinného domu pak vše, co se mu hodilo - kolečkové brusle, počítač, kameru, batoh, kabelku s věcmi a klíče od osobního vozidla Škoda Felicia, se kterým ujel i s lupem," vypočítala policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že muž vůz následně odstavil v poli za Čechůvkami. Celková škoda, kterou napáchal, byla vyčíslena na 385 tisíc korun.

Kriminalisté zjistili, že muž se již v minulosti dopustil obdobné majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen a potrestán. "Ve čtvrtek byl obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci, za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí. Policisté věc i nadále šetří. (red)

Poslat nový komentář