Vietnamští dealeři pervitinu lapeni! Prodávali i v Prostějově

Vietnamští dealeři pervitinu lapeni! Prodávali i v Prostějově
ilustrační foto PČR

 

Od podzimu loňského roku měli v hledáčku olomoučtí kriminalisté „TOXI“ týmu dva muže vietnamské národnosti. Jak se později prokázalo, šlo o dealery omamných a psychotropních látek. Pervitin prodávali i v Prostějově.

„Podezřelí pachatelé během uplynulého roku měli prodat minimálně 160 gramů psychotropní látky metamfetamin zv. pervitin širšímu okruhu osob v několika městech na Olomoucku, zejména však v Olomouci, Mohelnici a Prostějově,“ uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V pondělí kolem poledne proběhla se souhlasem státního zástupce realizace, při které byli oba zadrženi. Následně kriminalisté provedli domovní prohlídku v Mohelnici. V místě bydliště nalezli 40 gramů téže látky s dalšími věcmi potřebnými pro distribuci OPL. Ve středu 25. února bylo zahájeno trestní stíhání a oba dva jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V této chvíli hrozí dealerům trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do desíti let.

Dvaadvacetiletý cizinec byl po zahájení trestního stíhání ze zadržení propuštěn, jeho komplic ve věku osmadvacet let skončil ve vazbě. (red)

Poslat nový komentář