Motorkářská sezóna začíná

Motorkářská sezóna začíná
ilustrační foto PČR

 

Letošní teplejší zima příznivcům jednostopých strojů přeje a ti využívají první pěkné dny, aby vyvětrali své motorkářské oblečení a silné stroje. Každý řádný motorkář ví velmi dobře, jak připravit sebe a svůj stroj na sezónu, ale co ostatní řidiči? Nejkritičtější jsou vždy první dny nové sezóny, jelikož nástrahy nečíhají na motorkáře jen v podobě rozbitých silnic a zbytku štěrku po zimní údržbě, ale i v samotných řidičích osobních vozidel. 

"S nadcházejícími pěknými víkendy motorkářů, ale i cyklistů na našich silnicích přibude, proto chceme především apelovat na řidiče automobilů, aby s těmito řidiči začali opět počítat," uvedl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Závěrem pár varovných čísel z loňské sezóny. Celkem na území Olomouckého kraje za rok 2014 došlo k 88 dopravním nehodám řidičů motocyklů (nad 50ccm). Čtyřiašedesát motocyklistů se zranilo lehce a šestnáct těžce, dva motocyklisté zemřeli. Pokaždé, když usednete za řidítka svého stroje, jednejte tak, abyste se nestali statistickými čísli.

Úplným závěrem nezbývá než popřát mnoho šťastných kilometrů a krásných zážitků za řidítky vašich strojů a abyste policejní hlídky potkávali pouze při preventivních akcích. (red)

Poslat nový komentář