Nerespektoval stopku, srazil motorkáře

Nerespektoval stopku, srazil motorkáře
ilustrační foto
Další fotky: 
Nerespektoval stopku, srazil motorkáře

V neděli kolem čtvrt na tři odpoledne došlo v křižovatce obcí Dubany – Smržice – Olšany u Prostějova k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a motorkářem. Toho do nemocnice přepravil vrtulník. V nemocnici skončily i dvě děti.

"Z prvotního šetření vyplývá, že jedenačtyřicetiletý řidič, který jel s vozidlem Kia Sportage ve směru od Prostějova na Olšany u Prostějova pravděpodobně nerespektoval dopravní značení s nápisem „Stop“ a vjel do křižovatky v okamžiku, kdy po silnici ve směru od Duban na Smržice jel dvaačtyřicetiletý motorkář na motocyklu Suzuki V-Storm. V prostoru křižovatky došlo ke střetu," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při nehodě došlo ke zranění motorkáře, který byl letecky transportován do olomoucké nemocnice na vyšetření. Podle prvotní zprávy utrpěl zranění, z něhož se bude léčit zhruba 5 týdnů. "Lehké zranění utrpěly také dvě nezletilé děti, které cestovaly ve vozidle Kia Sportage a byly převezeny do nemocnice na vyšetření,"dodala mluvčí.

Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška, celková hmotná škoda byla vyčíslena na 100 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář