Straky měly žně. Zmizel mobil, bicykly i peníze

Straky měly žně. Zmizel mobil, bicykly i peníze
ilustrační foto

O víkendu řádily na Prostějovsku zlodějské straky. Policisté vyšetřují hned několik krádeží, od telefonu po peníze. 

V sobotu 12. listopadu v době od půlnoci do 2 hodin v provozovně v Plumlově odcizil dosud nezjištěný pachatel mobilní telefon typu iPhone SE. „Dvaačtyřicetiletý majitel telefonu ho v uvedené době ponechal bez dohledu na barovém pultu. Škoda vzniklá odcizením telefonu byla vyčíslena na 13 tisíc korun,“ popsal první krádež policejní mluvčí František Kořínek. Pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na dvě léta.

V době od nedělního večera do pondělního rána vnikl dosud nezjištěný pachatel nezjištěným způsobem do společné chodby bytového domu v ulici Pod Kosířem v Prostějově. „Z chodby domu poté odcizil pánské horské jízdní kolo typu Leader Fox Zero černé barvy a dětské jízdní kolo typu CTM Jerry 1. Celkem svým jednáním majiteli kol způsobil škodu vyčíslenou na 17 950 korun,“ popsal mluvčí druhý případ s tím, že tady může zloděj očekávat až dva roky vězení.

Do třetice zloděj vnikl v době od pátečního večera do nedělního odpoledne do volně přístupné společné šatny veřejné budovy v centru města Prostějova. „V šatně si přiloženým klíčem otevřel příruční pokladnu a z té potom odcizil finanční hotovost ve výši téměř 18 tisíc korun. I jemu hrozí až dva roky vězení,“ dodal Kořínek. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář