Provoz komplikuje sníh. V celém kraji se bourá

Provoz komplikuje sníh. V celém kraji se bourá
ilustrační foto

Na tísňovou linku Policie ČR v Olomouckém kraji bylo od ranních hodin oznámeno více jak třicet dopravních nehod. Nejčastější příčinou nehod, resp. havárií, je nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat.

"Nabádáme řidiče, aby při jízdě byli opatrní a přizpůsobovali rychlost jízdy stavu a povaze pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla," uvedl Petr Piňos z Krajského ředitelství PČR Olomouc.

Částečně byla uzavřena dálnice D35 exit 276, a to do 11:45 hodin, a silnice mezi obcemi Krčmaň a Velký Týnec je průjezdná kyvadlově," dodal.

Podle prostějovského policejního mluvčího Františka Kořínka došlo k havárii v Plumlově, kde se v 10 hodin srazily tři osobní automobily. "Při nehodě byly zraněny dvě osoby, naštěstí lehce," dodal.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Hacsikové byla v době od 6:30 hodin do 12:30 hodin uzavřena silnice 377 mezi Drahany a Nivou. "Příčinou byla nesjízdnost komunikace. V této chvíli nám cestmistr oznámil, že trasa je plně průjezdná," sdělila redakci. (ber)

Komentáře

Největší nepřítel blbců.Jaro,léto,podzim,zima.

Poslat nový komentář