Lstí okradl stařenky. Lapili ho

Lstí okradl stařenky. Lapili ho
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Prostějovským kriminalistům se ve spolupráci s kolegy z Olomouce podařilo odhalit pachatele, který za pomoci lží a vymyšlených historek okradl dvě seniorky ve věku 87 a 83 let. 

"První ženu z malé obce na Prostějovsku oslovil začátkem července telefonicky a řekl jí, že je přítel její vnučky. Pod smyšlenou legendou zařízení pohřbu svého kamaráda ji požádal o půjčku 20 000 Kč. S ženou ještě chvíli rozmlouval a sdělil jí, že pro peníze pošle svého známého. Po určité době poškozenou znovu kontaktoval a ptal se, zdali si jeho známý pro peníze přišel a vyzvedl je a děkoval jí za půjčku. Krátce na to zazvonil neznámý muž na zvonek u jejího domu s tím, že si jde pro peníze. Na žádost poškozené sepsal v domě doklad o převzetí finanční hotovosti a poškozená mu peníze předala," popsala případ policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ve druhé polovině července oslovil další poškozenou ženu z Prostějova. I tuto seniorku nejprve kontaktoval telefonicky na pevné lince a pod smyšlenou legendou o jejím synovi se s ní chtěl sejít v místě jejího bydliště, kam se asi po čtvrthodině od telefonického hovoru dostavil. Žena ho pozvala dovnitř a pod záminkou kontroly tisícikorunových bankovek od ní vylákal 6 000 Kč s tím, že je zkontroluje přivolaný kriminalistický technik a peníze jí do hodiny přinese zpět. Z bytu pak odešel a samozřejmě se nevrátil.

"Odhalenému pachateli, který se stejných podvodů již v minulosti dopouštěl, kriminalisté sdělili obvinění z trestného činu podvod, za který dle trestního zákoníku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář