Petra Kvitová poznala muže, který ji přepadl

Petra Kvitová poznala muže, který ji přepadl
ilustrační foto

Tenistka Petra Kvitová (28) tento týden absolvovala oficiální rekognici, při níž jednoznačně označila vybraného muže za pachatele, který ji předloni v prosinci přepadl v prostějovském bytě. Je to týž muž, kterého policie letos v květnu zadržela a obvinila. Informovalo o tom Právo.

Vyšetřovatelé brutálního útoku tak proti němu získali stěžejní přímý důkaz. Kvitová ho už dříve poznala na fotografiích předložených policisty. Nyní ho ale označila mezi dalšími čtyřmi figuranty za přítomnosti kriminalistů, obhájce a tzv. nezúčastněné osoby, tedy svědka z řad civilistů.

Obviněným je 32letý recidivista z Prostějovska, který byl podle Práva v minulosti trestaný za přepadávání seniorů. Údajně na ně útočil přímo v jejich bytech, aby je okradl. Podobně, jako se to stalo Kvitové, které pachatel sebral neupřesněnou hotovost. Nejedná se o člověka, který by patřil do zdejší drogové scény, jak některá média dříve spekulovala. Policie jeho počínání vyhodnotila jako vydírání, za což mu hrozí až dvanáctiletý trest.

Petra Kvitová k tomu vydala toto prohlášení pro média. „Během celého vyšetřování jsem byla policii stoprocentně k dispozici a absolvovala jsem všechny úkony, které bylo třeba provést. Podrobnosti nebudu na základě žádosti policie dále konkretizovat. Chtěla bych ještě jednou velmi poděkovat policii za její práci. Díky tomu, že jsem bezezbytku splnila vše, co bylo třeba pro potřeby trestního řízení, mohu nyní definitivně prohlásit, že pro mě další kapitola 1,5 roku staré události skončila, za což jsem velmi ráda,” uvedla. K události už se nechce vracet. „Začíná mi část tenisové sezony na trávě, na to se teď budu plně soustředit.“ (red)

Poslat nový komentář