Muž hledal přes inzeráty lásku a auto. Podvodnice mu nabídla obojí

Muž hledal přes inzeráty lásku a auto. Podvodnice mu nabídla obojí
ilustrační foto

Pokus 65letého muže najít si známost a zároveň koupit auto zneužila 32letá žena z Přerovska. V novinách objevila dva inzeráty, které spojovalo jeho telefonní číslo. A vydávala se za maminku hledající partnera, která navíc prodává auto.

Dvaatřicetiletá žena z Hranic našla v novinách dva inzeráty pětašedesátiletého muže ze Zlína v červnu. V jednom muž poptával osobní automobil a ve druhém partnerku, přičemž v textu zmínil, že žena může být i těhotná či s dítětem.

„Podezřelá následně nejprve muže kontaktovala s nabídkou prodeje Škody Octavia za částku 60 tisíc korun. Během jejich komunikace pak hovor nasměrovala ke své životní situaci a mimo jiné uvedla, že má malou dceru a zároveň je těhotná,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Ve finální fázi pak podvodnice muži naznačila, že k němu pocítila určitou náklonnost, a také její dcera by ho přijala za svého nového otce. Tím otupila mužovu opatrnost natolik, že z něj úspěšně začala lákat pod různými záminkami peníze.

„Šlo o opravy a poplatky spojené s prodejem vozu a poté také například nákup kočárku, potravin či zaplacení nájmu. Podle dohody měly být poskytnuté peníze odečteny od kupní ceny při pozdějším prodeji slíbeného auta,“ shrnul Kořínek.

Muž pochopil, že jde o podvod, až ve chvíli, kdy ženě poslal téměř 60 tisíc korun. Vyplatil tedy prakticky celou domluvenou částku za auto, ale přesto žena požadovala další peníze. Obrátil se proto na policisty a těm se podařilo podvodnici vypátrat. Nyní jí hrozí až pět let vězení. (red)

Poslat nový komentář