Případ dítěte, které vypadlo z okna ubytovny, byl odložen

Případ dítěte, které vypadlo z okna ubytovny, byl odložen
ilustrační foto

Ubytovna v Olomoucké ulici v Prostějově se již několik let řadí mezi místa, která jsou na seznamu problematických. Před několika lety byl na chodbě domu málem ukopán starší muž,  policisté a strážníci zde každou chvíli řeší případy výtržnictví. Dne 20. července zde složky IZS zasahovaly znovu. Kvůli dítěti, které vypadlo z okna. Případ byl ale odložen.

„Mohu potvrdit, že dnes dopoledne došlo k pádu nezletilého dítěte z okna ubytovny. Dítě bylo s vážnými zraněními letecky přepraveno do brněnské fakultní nemocnice," sdělila tehdy PvNovinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová. Podle následných informací Policie ČR dítě pád přežilo bez zranění.

Věc byla prověřována pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny konkrétního pachatele mu hrozil trest odnětí svobody až na dvě léta. Jenže obviněn nebyl nikdo. „Prověřování případu pádu dítěte z okna bylo v září 2018 ukončeno. Provedeným prověřováním se nepodařilo prokázat podezření ze spáchání trestného činu," odpověděl dnes na dotaz redakce policejní mluvčí František Kořínek. (ber)

Ilustrační foto: ZZS

Poslat nový komentář