Auto skončilo v poli, jeřáb v příkopu

Auto skončilo v poli, jeřáb v příkopu
ilustrační foto
Další fotky: 
Auto skončilo v poli, jeřáb v příkopu
Auto skončilo v poli, jeřáb v příkopu
Auto skončilo v poli, jeřáb v příkopu

V úterý kolem osmé hodiny ráno přijala olomoucká policie dvě oznámení o dopravních nehodách. Policisté vyloučili alkohol jako možnou příčinu nehod. Řidičku osobního auta museli ošetřit záchranáři a řidič jeřábu z nehody vyvázl bez zranění. Oběma policisté uložili pokutu v příkazním řízení.

V úterý 3. prosince před půl osmou hodinou ráno někdo oznámil dopravní nehodu v obci Senice na Hané. „Dvacetiletá řidička osobního vozidla Suzuki, jedoucí ve směru od obce Drahanovice, nepřizpůsobila rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace (náledí), svým vlastnostem a schopnostem a s vozidlem přejela do protisměru, kde havarovala do pole,“ komentuje první z nehod mluvčí policie Irena Urbánková. Žena se při nehodě zranila a musela jí ošetřit zdravotnická záchranná služba. Policisté škodu předběžně odhadují na padesát tisíc korun.

Asi o dvacet minut později přijali policisté oznámení o další dopravní nehodě mezi obcemi Hlušovice a Bohuňovice. „Osmatřicetiletý řidič speciálního nákladního vozidla Grove (jeřáb), který jel ve směru od obce Hlušovice, se měl v pravotočivé zatáčce vyhýbat protijedoucímu, neznámému dodávkovému vozidlu, přitom měl sjet na pravou krajnici a do příkopu. Po zastavení vozidla se převrátil na bok,“ dodává mluvčí Urbánková. Muž vyvázl bez zranění. Policisté hmotnou škodu předběžně odhadují na 101 tisíc korun.

Alkohol jako možnou příčinu obou nehod vyloučila orientační dechová zkouška. Řidičům policie uložila pokutu v příkazním řízení. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář