Přivolala hlídku. Ta nakonec řešila její opilost

Přivolala hlídku. Ta nakonec řešila její opilost
ilustrační foto Policie ČR

V sobotu před dvacátou hodinou bylo na lince tísňového volání přijato oznámení o klientovi jednoho z protivanovských restauračních zařízení, který má vyhrožovat sebepoškozením. Po příjezdů policistů na místo se k nim přihlásila devětadvacetiletá oznamovatelka, která však byla zcela zjevně pod vlivem alkoholu. Provedeným šetřením policisté zjistili, že údajně ohrožený muž je v pořádku a žádné sebedestruktivní sklony nemá

"Pozornost policistů se při prováděném šetření postupně přikláněla k oznamovatelce, která se chovala dosti zmateně. Provedenými dechovými zkouškami u ní policisté změřili hodnotu přesahující tři promile alkoholu v dechu. Žena přiznala vypití 1,5 litru vína a také to, že bezprostředně po jeho vypití řídila automobil z nedaleké obce do Protivanova," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Další jízdu policisté ženě zakázali a zahájili proti ní úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti. (red)

Poslat nový komentář