Policisté hledají Roberta Pátka

Policisté hledají Roberta Pátka
Foto PČR

V srpnu minulého roku oznámil tehdy čtyřiadvacetiletý muž z Prostějova, že byl podveden mužem z Prahy. Podezřelý měl oznamovateli v rámci internetové komunikace nabídnout vysoké zhodnocení finančních prostředků obchodováním na burze. V březnu 2019 tak oznamovatel podezřelému bezhotovostně zaslal částku 30 tisíc korun. Od té doby podezřelý s poškozeným nekomunikuje, jeho peníze nejen že nezhodnotil, ale ani nevrátil.

V rámci prověřování věci prostějovští policisté zjistili dalších neméně šest osob z celé republiky, od kterých podezřelý pod stejnou záminkou vylákal dalších více než 40 tisíc korun. 

Protože podezřelý Robert Pátek není v místě svého trvalého pobytu k zastižení, vyhlásili po něm prostějovští policisté v souvislosti s uvedeným případem v lednu tohoto roku celostátní pátrání. "Protože se hledaného dosud nepodařilo vypátrat, obrací se nyní policisté na širokou veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání po jeho pobytu či výskytu. Hledaný třicetiletý Robert Pátek má asi 175 – 180 centimetrů vysokou střední postavu, hnědé krátce střižené rovné vlasy a hnědé oči. Na pravé tváři má pigmentovou skvrnu a zdánlivý věk asi dvacet let. Kdo může k hledanému poskytnout jakékoli informace, nechť je prosím oznámí na linku 158,"vzkazuje policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář