Podvodník se vydával za advokáta. Po telefonu připravil ženu o desítky tisíc korun

Podvodník se vydával za advokáta. Po telefonu připravil ženu o desítky tisíc korun
ilustrační foto PČR

Ve čtvrtek dopoledne kontaktoval starší ženu z Přerova neznámý muž, který se představil jako doktor práv, který zastupuje nejmenovanou advokátní kancelář z Plzně.

Poškozené řekl, že u jejich kanceláře vedou pohledávku pražské společnosti z roku 2017, u které má neuhrazený dluh ve výši 22 800 Kč plus penále ve výši 33 000 Kč za nesplacení faktury. Celkově se tedy jednalo o částku 55 800 Kč. Uvedenou fakturu jí zaslal na soukromý e-mail a ještě jí během krátké doby několikrát volal. Účelem telefonátů bylo „právníkovo“ naléhání, že musí do půl hodiny částku uhradit, jinak jí bude zablokovaný bankovní účet. Žena pod nátlakem sdělených informací částku zaslala na účet, který byl uvedený na zaslané faktuře.

„Až později si začala ověřovat pravost sdělení a zjistila, že na internetových stránkách advokátní kanceláře, pod kterou pachatel vystupoval, je vyvěšeno oznámení, že neznámý podvodník zneužívá její jméno k páchání trestné činnosti. Proto poškozená neváhala a ihned se obrátila na policii. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář