Masakr v Čelechovicích. Útočník surově zbil a okradl muže

Masakr v Čelechovicích. Útočník surově zbil a okradl muže
ilustrační foto pixabay

Ve vazbě skončil dvaačtyřicetiletý muž, který má na svědomí surové napadení čtyřiašedesátiletého poškozeného, který po jeho útoku skončil v prostějovské nemocnici, kde zůstal hospitalizovaný. 

"V pondělí v odpoledních hodinách v Čelechovicích na Hané došlo mezi nimi v bytě jiné osoby, při společném požívání alkoholických nápojů, ke slovní rozepři, která vyústila až ve fyzické napadení. Mladší útočník srazil staršího na zem, kde do něho kopal, bil po celém těle a tím mu způsobil velmi vážná zranění. Potom se spolu přemístili do bytu poškozeného, kde využil jeho bezvládného stavu a ukradl mu finanční hotovost 38 000 Kč. Pak z bytu zmizel," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Následující den ráno bylo napadení oznámeno policistům, kteří během dopoledne  na základě získaných informací a rychlé operativní činnosti podezřelého zadrželi a převezli na služebnu. Tam s ním proběhly potřebné úkony a skončil v policejní cele. Bylo mu sděleno podezření ze dvou trestných činů, a to krádež a těžké ublížení na zdraví, za které mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let. "Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován státním zástupcem a poté i soudcem a obviněný byl eskortován do vazební věznice, kde si zřejmě počká do rozhodnutí soudu," doplnila Zajícová. (red)

 

Poslat nový komentář