Módy Létajícího rabína jsou zde!

Módy Létajícího rabína jsou zde!
ilustrační foto
Další fotky: 
Módy Létajícího rabína jsou zde!

Klezmerová kapela Létající rabín vydala v pátek 29. listopadu 2013 při koncertě v pražské Balbínově poetické hospůdce své nové album Módy.

Kapela album nahrála v průběhu června tohoto roku v pražském studiu Faust Records, které je rovněž vydavatelem. Po neúspěchu crowdsourcingové kampaně na financování vydání CD na podzim tohoto roku vydal Létající rabín Módy na vlastní náklady.

Deska nese pojmenování po titulní písni Módy, která je částečným překladem a transpozicí staré jidiš moralistické písně s textem od jidiš spisovatele a novináře Yitshkoka Linetskiho z druhé poloviny 19. století. Album obsahuje staré i nové jidiš písně s českými překlady a transpozicemi a starou i novou klezmerovou muziku interpretovanou sice tradičně, ale moderně a aktuálně. Létající rabín také experimentuje s mícháním tradiční jidiš muziky a aktuálních českých textů, jak je možné zjistit z písně Stát je kšeft, kterou i s videem kapela zveřejnila na serveru Youtube. Album doplňují sleeve notes s krátkým příběhem ke každé z představovaných písní.

Kapela si tak od alba slibuje, že jeho posluchači získají spoustu zajímavých a vtipně podaných informací o jejich hudbě, pár námětů k zamyšlení, a hlavně kus poctivé a zábavné muziky. (red)

 

Poslat nový komentář