Proměny mají před sebou koncerty nabitý prosinec!

Proměny mají před sebou koncerty nabitý prosinec!
Foto plakát, Proměny
Další fotky: 
Proměny mají před sebou koncerty nabitý prosinec!

Jedním z hlavních taháků prostějovského kulturního programu v době adventní bývá bezesporu koncert pěveckého sboru Proměny. Ten se tradičně prostějovskému publiku představí i letos, a to hned několikrát.

„Po komplikovaných dvou letech, kdy nám všem pandemie omezila tyto radosti z hudebních setkávání, se letos těšíme, že představíme pestrý vánoční program publiku v Prostějově, nedalekých Otaslavicích, ale vypravíme se třeba také do Ostravy,“ říká o koncerty nabitém prosinci sbormistryně Proměn Lenka Dohnalová.

Nejdříve tedy budou moci Prostějované sbor slyšet ve středu 7. prosince, kdy tradičně zazpívá v rámci akce Česko zpívá koledy, a spolu s příznivci této akce rozezní zpěvem koled zaplněné prostějovské náměstí. O tři dny později, v sobotu 10. prosince, se už budou z koncertu Proměn radovat v kostele Sv. Archanděla Michaela v nedalekých Otaslavicích.

Hned následující neděli 11. prosince proběhne jejich tradiční koncert v prostějovském hlavním kostele Povýšení Sv. Kříže. „Pro koncerty v kostele jsme zvolili tradiční repertoár, na který jsou u nás již posluchači zvyklí. Troufám si říci, že si v něm každý návštěvník najde to své, a díky hudebním aranžím, které si sami připravujeme, se bude jednat o mimořádný adventní hudební zážitek,“ doplňuje Dohnalová.

V neděli 18. prosince pak Proměny vystoupí na akci Ostravské Vánoce. „Je nám potěšením, že jsme dostali prostor vystoupit letos přímo na hlavní scéně na Masarykově náměstí. Ostravskému publiku jsme se v minulosti již představili v rámci jiných vystoupení. Tentokrát však s sebou povezeme celou naši rockovou kapelu i všechny sólisty a připravujeme program, který kromě vánočních písní zahrnuje také to nejlepší z poprockového výběru. Protože to do Ostravy není tak daleko a vánoční trhy jsou zde krásné, budeme rádi, když nás přijedou podpořit prostějovští fanoušci také sem,“ zve Lenka Dohnalová.

Nadcházející adventní období je pro Proměny vrcholem koncertní sezóny, během které uspořádaly hned dva poprockové koncerty, celou řadu menších vystoupení a pracovaly také na dotáčce prvního CD v nahrávacím studiu Davida Spilky v Olomouci. „Všechny tyto aktivity můžeme podnikat jen díky dlouhodobé podpoře Statutárního města Prostějova a letos také s podporou Nadačního fondu sportu, kultury a vzdělávání. Velice si této podpory vážíme a věříme, že se nám prostřednictvím našich vystoupení daří tuto podporu zúročit a obohatit kulturu v Prostějově,“ uzavírá Dohnalová. (red)

Poslat nový komentář