Legiovlak se pomalu šine k Prostějovu

Legiovlak se pomalu šine k Prostějovu
Foto http://csol.cz/
Další fotky: 
Legiovlak se pomalu šine k Prostějovu

Jak PvNovinky informovaly, Prostějov navštíví na své cestě napříč republikou Legiovlak. Na místním nádraží bude k vidění od 31.10. do 6.11.2016.

Místní nádraží v Prostějově bude pětadvacátou zastávkou legionářského vlaku při jeho letošním putování po městech České republiky. Zpřístupění Legiovlaku se uskuteční ve čtvrtek 31. října v 10 hodin za přítomnosti četných vzácných hostů. Široké veřejnosti bude Legiovlak v Prostějově přístupný zdarma každý den až do 6. listopadu. Ve všední dny od 8 do 16 a o víkendu od 9 do 16 hodin.

Legiovlak je ambiciózní projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií. Vlak křižuje od května 2015 celou Českou republiku a jeho cesta skončí až v roce 2020. 

Legiovlak pomáhá veřejnosti a především mládeži obnovovat povědomí o čs. legiích a jejích zásluhách na vzniku samostatného československého státu. Vstup do expozice Legiovlaku je zdarma. (ber)

 

Poslat nový komentář