Likvidace vozidel s více než půl roku propadlou STK postoupila do další fáze. Budou se dražit

Likvidace vozidel s více než půl roku propadlou STK postoupila do další fáze. Budou se dražit
Foto Magistrát města Prostějova

Statutární město Prostějov již nějaký čas řeší problémy, které se týkají dlouhodobě odstavených vozidel na veřejných prostranstvích.  Vraky a auta s více jak šest měsíců propadlou STK blokují místa na parkovištích, pozemních komunikacích a dalších veřejně přístupných městských plochách, kde stání takových vozidel není v souladu s právními předpisy.

„V současné době již podalo město, jako vlastník příslušných pozemních komunikací, z nichž byla tato vozidla odvezena a odstavena, prostřednictvím Odboru správy a údržby majetku města na příslušný silniční správní úřad celkem osm žádostí o povolení prodeje takto odtažených silničních vozidel ve veřejné dražbě,“ uvedl náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy a komunálních služeb Jiří Pospíšil.

Jakmile bude prodej silničních vozidel ze strany Odboru dopravy Magistrátu města Prostějova povolen, je Statutární město Prostějov připraveno přistoupit k jejich prodeji formou veřejné dražby. „Dražba by dle předpokladů mohla proběhnout v první polovině roku 2023. Pokud se nepodaří vozidla v dražbě prodat, budou předána k ekologické likvidaci, přičemž náklady spojené s likvidací budou hradit jejich provozovatelé,“ doplnil dále náměstek.

Jedná se konkrétně o tato vozidla: Fiat Punto, RZ: PVE 30-34, Renault Clio, RZ: 3M5 5722, Dacia Logan, RZ: 3M6 2045, VW Golf, RZ: 3M5 9908, Fiat Bravo, RZ: 6C0 6190, Škoda Felicia, RZ: BRH 02-79, Opel Astra, RZ: 1M5 5650, Škoda Fabia, RZ: 1M1 5802.

„Opětovně apelujeme na vlastníky a provozovatele odtažených vozidel, aby si je neprodleně vyzvedli v areálu společnosti PV Recyklace s.r.o. (kontakt: pracovní dny 9–14 hod., tel. 603 153 830). V opačném případě riskují jejich prodej v dražbě nebo dokonce likvidaci,“ dodal Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář