Rozpočet pro rok 2024 bude sestaven s koeficientem 1,00

Rozpočet pro rok 2024 bude sestaven s koeficientem 1,00
Foto ber

Rada města Prostějova schválila na svém zasedání Pokyny k sestavení návrhu rozpočtu statutárního města Prostějova pro rok 2024, které jsou pro kapitoly rozpočtu města závazné.

„Je v nich stanoven koeficient index pro sestavení návrhu rozpočtu provozních výdajů pro rok 2024 ve výši 1,00 a to bez mzdových výdajů, dále pokyny pro sestavení návrhu rozpočtu příjmů a investičních výdajů kapitol rozpočtu města, a také pokyny pro sestavení návrhu rozpočtu příspěvkových organizací. Součástí je i časový harmonogram přípravy a projednání návrhu rozpočtu statutárního města Prostějova pro 2024 v orgánech města,“ vysvětlil primátor František Jura s tím, že neinvestiční (provozní) výdaje kapitoly jako celek jsou pro rok 2024 ohodnoceny indexem max. 1,00 oproti upravenému rozpočtu k 30. červnu 2023.

„Každý správce kapitoly musí zvážit každý výdaj tak, aby byl co nejhospodárnější a nejefektivnější, a současně aby nebyl ohrožen chod kapitoly, za kterou zodpovídá, zejména působením případných inflačních trendů. Je tedy třeba hledat maximální rezervy a tyto bezezbytku uplatnit,“ dodal Jura.

Návrh rozpočtu projde jednáními Rady města a závěrečný návrh schvaluje Zastupitelstvo města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář