Budova MŠ na Husově náměstí se dočká oprav

Budova MŠ na Husově náměstí se dočká oprav
ilustrační foto MŠ Husovo nám.

V hospodářském pavilonu budovy školky na Husově náměstí proběhne oprava rozvodů vody, vzduchotechniky i elektroinstalace.

„Stávající rozvody vody jsou v havarijnímu stavu a během loňského roku došlo k několika únikům vody z prasklého potrubí v šachtě pod hospodářským pavilonem. Projektová dokumentace řeší kompletní demontáž stávajícího vodovodního potrubí v podzemním kanále, ve spojovací chodbě až k napojení na novou vodoinstalaci ve školních pavilonech a následnou montáž potrubí ve stejné trase,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že na opravy bude zpracována projektová dokumentace.

„Ta bude zároveň řešit novou elektroinstalaci v jednom z pavilonů školky, protože stávající elektroinstalace již nevyhovuje požadavkům a nárokům instalovaných elektrospotřebičů. V objektu se nachází prádelna a sušárna s větším počtem spotřebičů jako jsou pračky, sušičky nebo mandl. Prádelna je využívána celoročně a slouží i pro jiná školská zařízení,“ pokračuje Rozehnal.

Stavební část projektové dokumentace pak řeší také zhotovení rozebíratelného podhledu v chodbě jednoho z pavilonů školky, demontáž stávajícího rozvodu vzduchotechniky, odvětrání bývalé kotelny a další stavební úpravy vyvolané instalací nových rozvodů zdravotně technické instalace a elektroinstalace.

V souvislostí s požadavkem na řešení nové vzduchotechniky je nutné zajistit zpracování Požárně bezpečnostního řešení stavby a hlukové studie. Předpokládaná částka za vypracování těchto dokumentů je cca 40.000,-- Kč.

Celková cena za zpracování projektové dokumentace a zajištění Požárně bezpečnostního řešení stavby a hlukové studie činí 189.890,-- Kč.

„Vzhledem k tomu, že v rozpočtu města Prostějova pro rok 2022 byly vyčleněny finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace pouze ve výši 150.000,-- Kč, schválila rada města dodatečné finanční prostředky ve výši 40.000,-- Kč,“ uzavírá Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář