Na silvestrovské půnoční odpalování pyrotechniky zapomeňte

Na silvestrovské půnoční odpalování pyrotechniky zapomeňte
Ilustrační foto pixabay.com

Silvestrovský ohňostroj v letošním roce Prostějov letos nepořádá. Důvodem je omezení volného pohybu osob v rámci usnesení vlády. Policie ani strážníci nebudou tolerovat porušení zákazu používání zábavní pyrotechniky.

„Podle obecně závazné vyhlášky našeho města je stanovena doba nočního klidu s výjimkami, kterou je každým rokem poslední den v roce. Další vyhláška stanoví, na kterých veřejných prostranstvích, je zakázáno používat zábavnou pyrotechniku,“ uvedla mluvčí Magistrátu Jana Gáborová.

V čase od 21 až 4.59 hodin je stanoven zákaz vycházení, s určením výjimek dle usnesení vlády. „Mezi takové výjimky vycházení za účelem odpálení pyrotechniky nepatří. Obě policie na dodržování usnesení vlády dohlíží,“ doplnila mluvčí.

Otázkou je, jak si muži zákona poradí s odpalováním pyrotechniky na soukromých pozemcích, nebo z balkonů a lodžií. „V okolí hlavního nádraží se někdo baví v podvečer odpalováním petard už třetí týden. Rány jsou obrovské, protože pyrotechniku používá v zahradách uzavřeného bloku rodinných domů. Ten, kdo to dělá, je tedy nepostižitelný, protože jej nikdo nenajde,“ posteskl si František Štrajt.

O „pyrotechnický klid“ požádala před časem obyvatele okolních vesnic i Zlatá farma Štětovice. Zvířata rány děsí a stresují, v případě stádové paniky může dojít i k fatálnímu zranění. (ber)

Poslat nový komentář