V Záchranné stanici v Němčicích mají druhé letošní zaječí miminko

V Záchranné stanici v Němčicích mají druhé letošní zaječí miminko
Foto FB Záchranná stanice Němčice nad Hanou

Záchranná stanice pro volně žijící živočichy v Němčicích nad Hanou má od soboty v péči už druhé letošní mládě zajíce polního. Zajíčka našli lidé na terase, kam ho donesla kočka.

„Naštěstí nebyl nijak vážně poraněn, a tak doufáme, že vše zvládne," uvedla vedoucí stanice Lidmila Kňourková. Prvního zajíčka přijali před pár dny. Majiteli ho v tlam přinesl pes. Ani toto ušaté miminko nebylo naštěstí nijak vážně zraněno.

V únoru se s nálezy malých ušáčků ve stanici setkávají poměrně běžně. Lze na ně narazit na polích a loukách, ale dokonce také ve městech, kde jim hrozí nebezpečí v podobě volně pobíhajících psů a koček. Pokud pes nebo kočka vezmou malého zajíce do tlamy, mohou jej vážně zranit.

"Buďte, prosím, obezřetní při venčení psů, především na jaře v období mláďat. Odchov zaječích mláďat je velmi náročný jak po odborné stránce, tak z časového hlediska. Nejde jenom o vhodné krmení – plnohodnotné náhrady mateřského mléka, ale také, a především o zvládnutí stresu u mláďat," vysvětlila Lidmil Kňourková. (ber)

Poslat nový komentář