Velikonoční otevírací doba obchodů 2022. Jak budou mít otevřeno v Prostějově

Velikonoční otevírací doba obchodů 2022. Jak budou mít otevřeno v Prostějově
Ilustrační foto pixabay.com

Velikonoce patří mezi tzv. pohyblivé svátky, protože každý rok připadají na jiné datum. Letos vychází Velký pátek na 15. dubna, Boží hod velikonoční na 17. a Velikonoční pondělí na 18. dubna. Z celého období Velikonoc patří mezi uznané svátky pouze Velký pátek a Velikonoční pondělí. O Velkém pátku zůstávají všechny prostějovské velké prodejny otevřeny.

Zákaz prodeje ve vybraných obchodech platí pouze v pondělí, kdy musí mít větší obchody zavřeno. Otevřeno mohou nechat pouze obchody s prodejní plochou menší než 200 m², prodejny na nádražích a letištích, čerpací stanice, lékárny a prodejny ve zdravotnických zařízeních. Pokud jste podnikatel a vlastníte speciální zákaznickou kartu, o svátcích často nakoupíte také ve velkoobchodě Makro. Ten se však o letošních Velikonocích rozhodl zavřít, a dát tak volno svým zaměstnancům.

Mezi obchody, které svou rozlohou přesahují povolený limit, patří například hypermarket Albert. Pobočky tohoto prodejce proto zůstanou v pondělí uzavřené. Na Velikonoční pondělí uzavřou své prodejny také hypermarket Tesco, Penny Market, COOP, Lidl, Kaufland nebo Billa.

Podle zákona musí být zavřené také hobbymarkety a prodejny s nábytkem. Svou pobočku uzavře i OBI.

Přestože většina větších kamenných prodejen zůstane o Velikonočním pondělí zavřená, nákup na poslední chvíli můžete vyřídit přes online supermarkety Rohlík.cz či Košík.cz. Vzhledem ke zvýšenému zájmu o tyto termíny rozvozu je ale dobré počítat s nákupem dopředu a rezervovat si časový slot.  (ber)

Poslat nový komentář