Díky krajské podpoře vyrazí studenti do celého světa

Díky krajské podpoře vyrazí studenti do celého světa
Foto Olomoucký kraj

Olomoucký kraj letos znovu podpoří studenty, kteří se vydají na studijní pobyt do zahraničí. V prvním kole se o podporu přihlásilo jednadvacet zájemců, podmínky pro udělení stipendií splnilo čtrnáct.

„Smyslem dotačního programu je, aby studenti sbírali zkušenosti v zahraničí a ty pak uplatnili na trhu práce v Olomouckém kraji,“ vysvětlil Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

V aktuálním prvním kole rozdělí hejtmanství na stipendia 183 tisíc korun. Úspěšní žadatelé podniknou studijní cesty například do Francie, Irska nebo na Tchaj-wan. Ve druhém kole, které bude následovat, je připraveno více než půl miliónu korun.

„Dotační program je určený pro studenty středních škol, vyšších odborných škol a vybraných oborů vysokých škol v Olomouckém kraji. Jednou z podmínek je, aby měli žadatelé trvalé bydliště v našem regionu,“ dodal radní Jakubec.

O stipendia mohou žádat studenti technických, přírodovědných i dalších oborů. Mezi podporované oblasti letos patří například strojírenství, stavebnictví, nanotechnologie, geologie a ekologie, ale také architektura a psychologie. Druhé kolo příjmu žádosti startuje v červnu. Podrobnosti k dotačnímu programu, pravidla a podmínky žádostí nabízí webové stránky Olomouckého kraje. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář