Zastupitelstvo kraje schválilo balík plný podpůrných programů

Zastupitelstvo kraje schválilo balík plný podpůrných programů
Foto Olomoucký kraj

Hned několik dotačních programů schválili na posledním zasedání před Vánoci krajští zastupitelé. Jde například o peníze na rozvoj venkova nebo podporu SMART technologií. Žadatelům o dotace nabízí hejtmanství i nadstandardní servis v podobě školení nebo telefonické podpory, aby žádost o dotaci podali správně.

„Celkový objem dotačních peněz se příští rok navýší přibližně o sto miliónů korun. Co ale zůstává beze změny, je naše snaha, aby byla účelně využitá každá koruna, kterou kraj formou dotací poskytne. Odpovídá tomu i nastavení pravidel jednotlivých dotačních programů a titulů,“ upozornil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kromě dotací na obnovu venkova a SMART technologií dostal od zastupitelů zelenou například i oblíbený program na podporu hasičů. Schválily se i peníze na budování cyklostezek a rozvoj cestovního ruchu.

„Jednotlivé dotace jsou nastavené tak, aby byly účelné a pomohly tam, kde je to potřeba. Děkuji zastupitelům za jejich bezproblémové schválení,“ dodal hejtman Suchánek.

Každý dotační program má přesně stanovený harmonogram – tedy termíny, kdy ho kraj zveřejní na úřední desce nebo od kdy, a hlavně do kdy přijímá žádosti o dotace. Všechny informace najdou zájemci na webu olkraj.cz v sekci Dotace.  (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář