Na pořádání X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022 se bude podílet i Prostějov

Na pořádání X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022 se bude podílet i Prostějov
Ilustrační foto odm.olympic.cz

Město Prostějov se bude podílet na spolupořadatelství Her X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2022. Rozhodli o tom radní na své poslední schůzi. Na území Olomouckého kraje se budou hry konat ve dnech 26. června až 1. července 2022. Olympiáda představí tradiční sporty: atletiku, plavání, basketbal či volejbal.

 „Na společné schůzce mezi představiteli města a kraje byly již v loňském roce dohodnuty podmínky spolupráce. Hry X. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2021 se v letošním roce nekonaly z důvodu epidemické situace a pořadatel, Olomoucký kraj, přesunul konání akce na rok 2022,“ vysvětlil primátor František Jura.

„Letní olympiáda se bude pravděpodobně v Prostějově odehrávat na sportovištích Velodromu, v hale Reálného Gymnázia a ZŠ města Prostějova, ve Sportcentru, v areálu ZŠ a MŠ Melantrichova a pochopitelně v Národním sportovním centru Prostějov,“ vyjmenoval 1. náměstek primátora Pospíšil a doplnil, že olympiáda je důležitým projektem pořádaným pro mladé sportovce. Jde také o motivaci dětí a mládeže ještě více ke sportu.

Město Prostějov uhradí spolupořadatelský příspěvek ve výši jeden milion korun. (red)

Poslat nový komentář