Energetičtí šmejdi opět útočí. Dejte si pozor!, varují strážníci

Energetičtí šmejdi opět útočí. Dejte si pozor!, varují strážníci
ilustrační foto MP

Třicátého září v odpoledních hodinách přijali prostějovští strážníci na lince 156 oznámení, že na jednom z prostějovských sídlišť se nachází podomní prodejci. Vyslaná hlídka zjistila od obyvatelů bytového domu, že dva muži chodili a zvonili na všechny byty.

„Pokaždé se představili jako zástupci energetické společnosti a ihned začali zjišťovat ceny, které mají obyvatelé smluvené u současných dodavatelů energií. Strážníkům dvojice při vysvětlení uvedla, že kontaktují pouze klienty své společnosti. Seznam zákazníků na výzvu strážníků nebyli schopni předložit. Muži ve věku třiadvacet a devatenáct let byli poučeni o zákazu podomního prodeje na celém území města Prostějova. Dvojice je podezřelá z přestupku pro porušení tržního řádu. Vše projedná správní orgán, který může za pochůzkový prodej udělit pokutu do výše 100 000 Kč,“ upozornil strážník Petr Zapletal a dodal:

„Kdokoliv může zazvonit u vašich dveří a nabídnout tu nejvýhodnější nabídku na trhu. Zachovejte klid a nejdříve vše s rozmyslem zvažte. Nabízené služby, i když se tak na první dojem jeví, nemusí byt vždy levnější než ty, které momentálně využíváte. Můžete prodejce upozornit na zákaz podomního prodeje a případně vše oznámit na linku 156.“

Rady občanům:

Ø Nic nemusíte podepisovat ihned prodejci, který vás navštívil.

Ø Nenechte se zlákat nabídkou na levnější energie.

Ø Ověřte si, zda osoba, která vás kontaktovala, opravdu pracuje pro důvěryhodnou a spolehlivou firmu.

Ø Veškeré podmínky smlouvy si před podpisem vždy pečlivě prostudujte.

Ø Ujistěte se, že nabízená cena je konečná.

Ø Zkuste sami vyvinout aktivitu, pokud máte zájem o levnější energie.

Ø Kontaktujte spolehlivé firmy, popřípadě vašeho současného dodavatele energií.

Ø Poptejte se u rodiny, známých i sousedů, jaké mají zkušenosti s různými distributory. (red)

Poslat nový komentář