Městská policie informuje: Energošmejdi opět začali útočit

Městská policie informuje: Energošmejdi opět začali útočit
ilustrační foto MP

Tito podvodníci mají v současnosti nejvíce spadeno na bývalé klienty společnosti Bohemia Energy, která nedávno ukončila svoji činnost. Ohroženi jsou i senioři.

Společnost Bohemia Energy ukončila veškeré dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. Spotřebitelé v tuto chvíli nemusí chodit na pobočky nebo telefonicky kontaktovat jiné dodavatele. V takovém případě nastupuje dodavatel poslední instance, od kterého mohou odebírat energie - nejdéle však půl roku. (Dodavatel poslední instance (DPI) je nástrojem, který chrání spotřebitele v případě úpadku jakéhokoliv dodavatele energií.)

Právo na zajištění dodávky energií, prostřednictvím DPI, lidem náleží ze zákona a nemusí se obávat přerušení energií do jejich odběrových míst. Během půl roku si mohou - dle vlastního uvážení - vybrat nového dodavatele a přejít k němu bez jakýchkoliv omezení.

Takzvaní energošmejdi však začali tuto situaci využívat! Městská police Prostějov proto varuje: Pokud by někdo zazvonil u Vašich dveří a nabízel tu nejvýhodnější nabídku na trhu, nic nepodepisujte a vše s klidnou hlavou promyslete. Situace, která momentálně nastala, může nahrávat různým podvodníkům. Na celém území města Prostějova je podomní prodej zakázán. V případě pochybných prodejců, kteří chodí po jednotlivých domech nebo bytech a lákají na výhodnější energie, raději vše oznamte na linku 156 a vyčkejte do příjezdu městské policie. (red)

Poslat nový komentář