Pozor na energošmejdy, varují strážníci

Pozor na energošmejdy, varují strážníci
ilustrační foto MP

Zbystřit by měli hlavně lidé, kteří se ocitli ne svou vinou bez dodavatele energií a dostali se do velice složité situace. Někteří obchodníci při uzavírání smluv rozhodně nepoužívají čestné jednání. To byl i tento případ.

Hlídka řešila 3. listopadu v odpoledních hodinách nedaleko centra města oznámení tykající se nabízení i přepsání energií. Svědci uvedli, že je kontaktovaly dvě ženy, které chtěli nejprve vidět účtenky Sipo. Hlídce při vysvětlení sdělily, že v domě provádějí kontrolu plynoměrů, zda je správně vybírán poplatek. Strážníci je vyzvali k předložení dokumentů, podle kterých taková kontrola probíhá. Obě ženy pracující pro energetickou společnost nebyly schopny prokázat oprávněnost kontroly se slovy: kontaktujeme obyvatele jen náhodně. Strážníci je poučili o zákazu podomního prodeje na celém území města Prostějova. Dvojice žen ve věku jednadvacet a dvacet let je podezřelá z přestupku pro porušení tržního řádu,“ uvedl strážník Petr Zapletal. Všechny zjištěné skutečnosti byly oznámeny správnímu orgánu k projednání.

„Důrazně varujeme všechny občany, aby nepřistupovali na výhodné nabídky podomních prodejců a nepodlehli tlaku na lepší cenu a změnu dodavatele. Pokud máte jakékoliv podezření na protiprávní jednání, raději vše oznamte na tísňovou linku městské policie. Přivolaná hlídka celou událost prověří a zjistí, zda se opravdu nejedná o podvodné chování,“ vzkazují strážníci. (red)

Poslat nový komentář