Nejlínějším poslancem je Radim Fiala

Nejlínějším poslancem je Radim Fiala
Radim Fiala

Občané mohou kontaktovat "svého" politika a přes internetový portál mu poslat konkrétní dotaz. V případě prostějovských poslanců se však odpovědi povětšinou nedočkají, sem tam se "chytne" Jitka Chalánková, ovšem Radim Fiala a Pavel Holík nereagují, přitom Fiala dostal o tři otázky více.

Projekt NapišteJim.cz si klade za cíl fungovat jako živá brána e-mailové komunikace mezi občany a politiky. Za sedm měsíců fungování projektu poslali lidé politikům přes stejnojmennou internetovou stránku 3114 zpráv.

Ze statistiky vyplývá, že politici odpověděli přibližně na každý pátý e-mail, a to v průměru za 9 dní. 

 

Jak jsou na tom prostějovští poslanci?

Jitka Chalánková (TOP09) - obdržela 19 dotazů, zodpověděla 3 dotazy

Radim Fiala (ODS) - obdržel 13 dotazů, ani na jeden neodpověděl

Pavel Holík (ČSSD) - obdržel 10 dotazů, ani na jeden neodpověděl

 

Pokud se poslanci chtějí vymlouvat na to, že e-mail neobdrželi, zde je odpověď: Projekt využívá kontaktní údaje z oficiálních webů Parlamentu ČR. Případné změny tam učiněné se denně přenáší i do systému. Tímto způsobem je garantováno, že e-mailové adresy jsou aktuální. 

Projekt NapišteJim.cz chce snižovat současné bariéry mezi „obyčejnými lidmi“ a vysokými politickými představiteli a povzbuzovat veřejnost k vyjádření názoru a většímu zájmu o politiku a správu státu, bez kterého je demokracie pouze poloviční. 

(red)

Poslat nový komentář